در تصویر زیر کورتکس یک کلیه از یک موش آزمایشگاهی سفید بزرگ را میبینید
فضاهای خالی که به رنگ سفید دیده میشوند، منظرۀ طبیعی نیستند. اما اینها فقط آرتفکت هستند. دیوارۀ این فضاها، از سلولهای سنگفرشی ساده پوشیده شده اند و کاملا شبیه به دیوارۀ بیرونیِ کپسول بومن هستند، واقع امر این است که این دیواره همان دیوارۀ بیرونیِ کپسول بومن هستند اما کلافۀ مویرگی واقع در آنها طی روند تهیۀ بافت از محل جدا شده و بیرون افتاده اند. این فضاهای خالی را با یک کلافۀ مویرگی مجاورش مقایسه کنید. از جهت اندازه و شکل کاملاً شبیه به آن است؛ فقط فاقد کلافه است. با نگاه به تصویر پایین وضعیت بهتر مشخص میشود.
در تصویر بالا که با بزرگنمایی بیشتر میکروسکوپ گرفته شده، اتفاقی که موجب این کژنما (آرتفکت) شده، به وضوح نمایان شده است. کلافه (گلومرول) در یک مورد، از محل خود که درون کپسول بومن است جابجا شده و در مورد دیگر کاملا محل را ترک گفته و کپسول را خالی گذاشته است. تصویر پایین هم یک مورد دیگر است که گلومرول، کپسول را ترک کرده و در همان نزدیکی ها، اما خارج از کپسول جا خوش کرده است!
این آرتفکت بی تردید در هنگام برش و هنگام برداشتن برش از روی آب گرم اتفاق افتاده است. اتصال گلومرول به بقیۀ بافت کورتکس کلیه بسیار اندک است و گاهی بسته به این که از کجا برش خورده است،اصلاً اتصالی به بقیۀ بافت ندارد. به این ترتیب احتمال دارد پس از برش با میکروتوم و استقرار مقطع بر روی آب گرم، گلومرول، جابجا شود.
برای دیدن چند آرتفکت دیگر این لوح را ببینید.